keyvisual



Home
Verhalen
Foto's
Recepten
Kokoskoekjes
Spliterwtensoep
Tsukemono

Heeft u een wekker? Ga dan door naar Cocoskoekjes 

Volgende keer: Appeltaart (van melige appels)

Cocoskoekjes

2 ons cocos (grofgeraspt) uit de cocosnoot

2 ons witte basterd

2 eieren

Haal twee eieren uit het kippenhok, niet die harde, dat zijn gipseieren om de kip te laten denken dat zij dient bij te leggen.

Leg de twee eieren in een schaal. Voeg de suiker toe en mix deze ingredienten door elkaar. Haal eerst de schillen van de eieren af.

Als het geheel goed gemixt is (of gemixed) loop je naar de cocosnotenboom, schud flink en holt de cocosnoot uit die net gevallen is. Dan voeg je beetje bij beetje de cocos toe (geen bounties, hoewel, dit kan ook wel) maar niet mixen, maar roeren of eigenlijk omscheppen.

 

Heb je alles erdoor dan ben je al zowat klaar.

Heb je een oven? Steek die dan aan en haalt de bakplaat uit de oven. Je maakt hoopjes (dit doe je met een lepel) en drukt het wat aan met een zakdoek (schone) denwelke je met wat lauw water heb doordrenkt (dit is het geheim van de smid, mijn oom was namelijk koekebakker).

 

Steek de bakplaat weer in de oven en laat halfuurtje bakken. Dan zijn de kokoskoekjes klaar!

Eet smakelijk!

 

Tip 1.

Je kunt er ook eetpapier onderdoen maar dat mag je niet voortijdig opeten!

Top