keyvisual



Home
Verhalen
Foto's
Recepten
Kokoskoekjes
Spliterwtensoep
Tsukemono

Ga naar de tuin en haal er zoveel mogelijk verse groene producten uit en wortels.

Volgende keer: alles over bieslook

Erwtensoep (gesplitst)

Selderijknol: hiervan kun je ook de groene blaadjes toevoegen.

Ga naar de winkel of als je ze in de tuin hebt: erwten. Splijt deze netjes door de helft doormidden.

Kook deze wat lang in water.

Ondertussen snijd je de wortels netjes in blokjes of wieltjes. Je snijd de selderijknol doormidden en schilt deze af op een plank. Snijd dan in blokjes.

 

Prei: voeg ook een prei of twee kleinen toe.

 

Tip 2: Snijd de prei vanaf de basis in tweeën dan is hij makkelijker te schonen onder de kraan.

Voeg een doorregen spek toe en twee karbonades. Vraag eerst aan de slager of het goed vlees is, namelijk heeft het varken een goed leven gehad.

Gooi alle groente nu toe en laat nogmaals doorkoken namelijk een halfuur.

Tip 3: Steeds weer het deksel op de pan, dat spaart energie.

Nu is het klaar. Wat heel lekker is om erbij te doen is roggebrood met boter en spek op een schoteltje.

 

Eet smakelijk. Als het allemaal niet lukt ga dan naar de Hema of naar café Hammingh. Daar hebben ze wel lekkere zelfgemaakte erwtensoep. 

Top